Ekokampaamo

Savivaalennus

Mitä ekokampaamo tarkoittaa?

  • Ekokampaajat käyttävät työssään tuotteita ja raaka-aineita, joiden tuotekehityksestä, valmistuksesta ja käytöstä ei ole haittaa ihmiselle eikä luonnolle.
  • Kosmetiikan käytössä huomioidaan luonto, sekä asiakkaan ja kampaajan oma terveys.
  • Hiusten värjäykset tehdään ainoastaan luonnosta saatavilla aineilla.
  • Hiusten hoidot tehdään aidoilla luonnon tuotteilla.
  • Ekokampaaja hoitaa ja käsittelee hiuksia kunnioittaen luontoa ja ihmistä, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.
  • Liiketyössä ei käytetä ihmiselle ja luonnolle haitallisia kemikaaleja sisältäviä hiustenhoitotuotteita.
  • Uuden ostamisen sijaan hyödynnetään käytettyä.
  • Ekokampaamossa otetaan huomioon yrityksen toiminnan vaikutukset ympäristöön, sekä kiinnitetään huomiota tuotteiden turvallisuuteen ja ympäristövaikutuksiin.
  • Vettä valutellaan säästeliäästi, tuotteet ja tarvikkeet käytetään loppuun asti.
Suomen koulutetut ekokampaajat ry

Mitä tarkoittaa koulutettu ekokampaaja?

Koulutettu ekokampaaja on täydennyskoulutettu parturi-kampaaja. Koulutuksen sisältönä on syventävät opinnot ekologiseen hiustenhoitoon, ja koulutuksen laajuus on 800 tuntia. Koulutetut ekokampaajat kuuluvat Suomen ekoyrittäjiin.

Energialeikkaus

Energialeikkaus on enemmän kuin hiustenleikkaus. Leikkaus aloitetaan hiusten savipuhdistuksella. Hiukset leikataan tietyllä tekniikalla paikalleen, huomioiden hiusten laskeutuminen, sekä ominaiset kasvusuunnat. Tarkoituksena on tehdä harmoninen, sekä toimiva leikkaus. Tällöin et joudu näkemään suuresti vaivaa hiusten laiton kanssa vaan käytössäsi on enemmän ”pese ja pidä”- hiukset. Leikkauksen aikana hiuksia kammataan todella paljon  ja näin saadaan hius asettumaan paikoilleen vapaasti. Hiukset tuntuvat leikkauksen jälkeen hyvin kuohkeilta. Hiuksen oma voima säilyy hiuksessa kun hiusta ei leikata veitsellä, eikä muotoilusaksilla ohentaen.

Kasviväri

Kasviväri on kasveista ja yrteistä saatavia värisävyjä joilla voi värjätä mm. hiuksia. Se on väri joka näyttää ja tuntuu luonnolliselta. Se hoitaa ja kosteuttaa sekä hiusta että hiuspohjaa. Kasviväri sopii kaikenlaisiin hiuksiin ja on turvallisempi tapa värjätä hiusta. Sillä voi häivyttää harmaita hiuksia, sävyttää omaa väriä lämpöisempään suuntaan, tummentaa omaa väriä tai vain kiillottaa hiuksen pintaa. Se pysyy hyvin hiuksessa ja sen pysyvyys paranee useammilla värjäyskerroilla ja näin myös värin sävy syvenee.

Kasvivärin hyvinä puolina on se että siitä ei tule selkeää kasvurajaa. Hiusten kasvaessa ja juurikasvun tullessa esiin on värjätyn hiuksen ja oman hiuksen sävyero liukuva, näin värjäysväliäkin pystyy pidentämään. Kasviväri jää hiuksen pintaan ja näin jokainen värjäyskerta paksuntaa hiusta.

Kasviväri on kestoväri, eikä se ei lähde pois pesemällä. Kasvivärit imeytyvät hiuksen eri kerroksiin, muodostaen niihin suojaavan kerroksen. Hiuksen omat luonnolliset pigmentit heijastuvat tämän värikerroksen läpi. Kasviväri on ainutlaatuinen yhdistelmä värjääviä ja hoitavia kasviraaka-aineita, jotka tuovat hiuksiin loistavia värejä, kiiltoa ja volyymia vahvistaen samalla hiuksen rakennetta. Kasviperäiset hiusvärit sisältävät mm. hennaa, cassia, indigoa, kahvia, hibiscusta ja raparperia. Näiden aineiden pitoisuus vaihtelee värisekoituksesta riippuen.

Kasvivärillä saa tehtyä erilaisia sävyjä hiukseen, lopputulos riippuu hiuksen omasta väristä. Kasvivärillä ei saa hiusta vaaleammaksi. Käytämme vaalentamiseen savivaalennusta.

Savivaalennus

Savivaalennus on ympäristöystävällisempi keino vaalentaa hiuksia. Tuote sisältää savea  ja puhdasta hapetetta. Käytössämme on La Cordier – savivaalennus. Lopputulokset ovat kirkastavia, eivät yhtä vaalentavia mitä ns. perinteiset vaalennusvärit ovat. Vaalennus tapahtuu yleensä raidoittamalla, mutta tuote voidaan levittää myös kauttaaltaan.

Kasviväri